Dienos centro vaikų ekskursija Kauno MBA

Š.m. rugpjūčio 4 d. Kauno komunalinių atliekų mechaninio biologinio apdorojimo (Kauno MBA) įrenginiuose lankėsi vyresnio mokyklinio amžiaus vaikai su negalia iš VšĮ „Vilties žiedas“ organizuojamo dienos centro. Ekskursijos dalyvių tikslas – susipažinti su atliekų rūšiavimo bei paruošimo perdirbimui  darbais, jų svarba visuomenei ir švarios aplinkos išsaugojimui bei su gamyklos darbine veikla.

Kauno MBA įrenginiai veikia nuo 2016 m. pradžios, juose surenkamos ir  tvarkomos komunalinės atliekos iš Kauno miesto savivaldybės, Kauno, Jonavos, Kaišiadorių bei Raseinių rajonų savivaldybių. Įrenginių dėka iš surinktų komunalinių atliekų atskirtos antrinės žaliavos perduodamos perdirbimui ar kitokiam panaudojimui, o biologiškai skaidžios atliekos yra kompostuojamos.

VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centrui įgyvendinant projektą „Kauno regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra” (Nr. VP3-3.2-AM-01-V-02-008) buvo pastatyti Kauno komunalinių atliekų mechaninio-biologinio apdorojimo ir Kėdainių mechaninio atliekų rūšiavimo ir biologiškai skaidžių atliekų kompostavimo įrenginiai, gyventojams išdalinti konteineriai namudiniam kompostavimui. Projekto biudžetas 34,4 mln. eurų: iš jų 29,2 mln. eurų skirti iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, 5,2 mln. eurų prie projekto įgyvendinimo prisidėjo projekto vykdytojas VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras.